Onze werkwijze

Sinds wij in 2005 begonnen met het maken van houten meubelen hebben wij een groot netwerk opgebouwd. Vanuit heel Europa transporteren wij gebruikte houtsoorten naar Woerden.

In onze werkplaats werken mensen met liefde voor het materiaal.

Iedere plank wordt bij binnenkomst spijkervrij gemaakt, gewassen en op lengte en dikte gesorteerd. Veelal worden de delen intensief geschaafd totdat ze schoon en splintervrij zijn. Dankzij een lichte schuurbehandeling wordt het karakter van de planken extra benadrukt.

Bij gebruikte wagondelen bijvoorbeeld, blijven de diepere ‘windscheuren’ en de sporen die door het intensieve gebruik in het hout zijn getrokken zichtbaar. Hierdoor ademen deze planken geschiedenis. Hout is een dankbaar product om te bewerken: sterk, flexibel en duurzaam.

En ook een materiaal dat uitermate geschikt is om te combineren met eigentijdse elementen. We laten u graag onze inspirerende ideeën en ontwerpen zien voordat we sámen aan de slag gaan.

Iedere keuken, ieder interieur is een harmonieuze samenwerking tussen uzelf en RestyleXL. U bent verzekerd van een gedegen advies van mensen met liefde voor hun vak en van een verbluffend mooi eindresultaat . Op maat gemaakt op basis van úw wensen en ónze ideeën.