RestyleXL Keukenbladen

keuken hout

24 mei RestyleXL Keukenbladen

Werkbladen worden gebruikt in ateliers en andere werkruimtes, maar de bekendste toepassing is wel als aanrechtblad in de keuken. De verschillende materialen bieden diverse mogelijkheden om de spoelbak in het werkblad te verwerken, en de kookunit in het design op te laten gaan. De materialen hebben elk hun specifieke kenmerken, en zijn stuk voor stuk prachtig te combineren met een ombouw en keukenkastjes van het oude, duurzame en karaktervolle hout van RestyleXL.

Massief houten keukenbladen

Gebruikt hout is ons handelsmerk. Daarom weten wij als geen ander dat massief hout uitstekend te gebruiken is voor een aanrechtblad. Door het warme en natuurlijke karakter is het te gebruiken in een landelijke, rustieke keuken maar ook in een high-end design keuken. Gebruik wel altijd een snijplank, en snijd en hak niet rechtstreeks op het aanrechtblad. De houtsoorten die wij voor deze aanrechtbladen gebruiken zijn grenen, vuren en eikenhout. Vuren is hiervan de zachtste, en eiken de hardste. Zet geen warme pannen op houten werkbladen, omdat hierdoor onherstelbare lelijke plekken ontstaan. Ook kringen kunnen ontstaan bij natte vazen en glazen. Let dus goed op de eigenschappen van het product en de behandeling.


“Massief hout is uitstekend te gebruiken voor een aanrechtblad”

Behandelen

We behandelen de keukenbladen met olie of lak. De water gedragen, zeer sterke, componentenlak is mat en nauwelijks zichtbaar. Een olie heeft als voordeel dat lelijke plekjes makkelijker bijgewerkt kunnen worden. Met een laklaag is het moeilijker om een slijtplekje bij te werken. De enige mogelijkheid is meestal om een geheel nieuwe laklaag aan te brengen. De lak is wel weer beter bestand tegen inwerken van vuil en vocht.

Duurzaamheid
Met een houten werkblad tekent u voor een authentieke, duurzame keuken. Al ons hout is hergebruikt, en geselecteerd op uitstraling, kwaliteit en karakter. Elk stuk hout heeft zijn eigen verhaal. Met een houten aanrechtblad krijgt u een uniek stuk vakmanschap in huis, dat u nergens anders vindt. Warm, natuurlijk en sfeerverhogend.

Houten werkbladen in het kort:

voordelen
– Natuurlijke en warme uitstraling
– Voor alle soorten design
– Elk blad heeft zijn eigen, unieke karakter

nadelen
– Robuust maar krasgevoeliger dan bijvoorbeeld steen of composiet soorten
– Vlekgevoeliger dan bijvoorbeeld steen of composiet soorten

prijs
– Afhankelijk van de gekozen houtsoort en de dikte van het massieve werkblad

Natuurstenen keukenbladen

Deze traditionele werkbladen worden al eeuwenlang gebruikt in keukens. Hoewel het gebruik terugloopt omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn, is het nog steeds geliefd als een natuurlijk materiaal. Hardsteen, graniet en marmer behoren tot de mogelijkheden.

 

Werkbladen natuursteen


“Natuursteen is nog steeds zeer geliefd in keukens”

Afwerken kan op een drietal manieren:

• vlammen: voor een grof en mat effect
• zoeten: voor een glad en mat effect
• polijsten: voor een glad en glanzend effect

Om het onderhoud te vergemakkelijken impregneren we een natuurstenen werkblad. Zuren en vetten reageren dan veel minder met de aanwezige kalk in de natuursteen. Niet impregneren kan een bewuste keuze zijn om dit spel tussen de zuren en de kalken toch plaats te laten vinden. De werkbladen gaan dan leven, en de bladen zijn met een schuurmiddel, spons en groene zeep te reinigen.

Natuursteen in het kort:

voordelen
– Zeer hard en duurzaam
– Goed bestand tegen hitte en krassen

nadelen
– Er zijn kleurverschillen mogelijk omdat het natuurlijk materiaal is
– Solide, maar minder trendy

prijs
– Hardsteen is het voordeligste, daarna volgen graniet en marmer

Keukenbladen van beton

Wij gebruiken in het algemeen microbeton voor onze keukenbladen. Deze betonsoort is minder poreus, flexibeler en lichter dan gewoon beton. Beton kan in vrijwel elke gewenste vorm gegoten worden. Hier worden mallen voor gebruikt, die per keuken apart gemaakt worden. Dit is een nauwkeurig en arbeidsintensief proces. Door het poreuze karakter van dit materiaal werken zuren en vetten sterk in. Voor een authentiek en geleefd uiterlijk kunt u dit laten gebeuren. Wilt u dit niet, dan leggen we een coatinglaag aan over het blad. Impregnatie van het blad is een andere mogelijkheid. Verder stuken wij tegenwoordig watervast materiaal af met een zeer gebruiksvriendelijk ‘betonlook’ materiaal. Voordeel is dit materiaal beter bestand is tegen vlekken en kringen.


“Beton: Trendy en kan in elke mogelijke vorm gegoten worden”

Beton in het kort:

voordelen
– Trendy, kan in elke mogelijke vorm gegoten of gestuukt worden

nadelen
– Poreus, gevoelig voor vetten en zuren

prijs
– Vaak vergelijkbaar met natuursteen. De prijs is voornamelijk afhankelijk van het maken van de mallen, aangezien het materiaal zelf niet duur is

Terazzo Keukenbladen

Terazzo of granito bestaat uit cement, gemengd met gebroken natuursteen. Glas, zand en kleurstoffen kunnen hier eveneens aan toegevoegd worden. Het wordt op dezelfde manier verwerkt als beton. Het blad wordt afgewerkt door slijpen of polijsten.


“Terazzo of Granito: luxe uitstraling door door combinatie van cement, gemengd met gebroken natuursteen, glas, zand en kleurstoffen”

Terazzo in het kort:

voordelen
– Hard materiaal met een luxe uitstraling

nadelen
– Er kunnen vochtkringen ontstaan

prijs
– Redelijk vergelijkbaar met natuursteen. Afhankelijk van het maken van de mallen.

Composiet Keukenbladen

Composiet werkbladen zijn er in vele variaties. Composiet bestaat uit gemalen natuursteen zoals kwarts of graniet, vermengd met een kunststof. Hierdoor wordt het beste van beide werelden met elkaar gecombineerd. Er zijn vele soorten composiet met alle een verschillende samenstelling in de combinatie van materialen. Composiet is veel beter bestand tegen vetten en zuren dan natuursteen, maar behoudt toch de natuurlijke uitstraling die nog versterkt wordt door de verschillende wijzen van afwerking. Composiet wordt antibacterieel gemaakt, en is eenvoudig met een doekje af te nemen.

wit aanrecht


“Composiet: Prachtige combinatie van natuursteen met kunststof, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk.”

 

Behandelen: diverse manieren voor mooie, natuurlijke effecten

Composiet in het kort:

voordelen
– Compact en goed krasbestendig
– Niet poreus, hittebestendig
– Hygiënisch
– Zeer makkelijk in het onderhoud

nadelen
– Niet 100% vlek, hitte- en krasbestendig.

prijs
– Doorgaans voordeliger dan natuursteen.

Keramiek keukenbladen

Werkbladen van keramiek worden geleverd in vele kleuren en kan op diverse manieren afgewerkt worden. Er is zelfs keramisch beton op de markt. Keramiek is zeer goed bestand tegen krassen, hitte en vlekken, en hierdoor een zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk materiaal. De brosheid van keramiek wordt soms ondervangen door meerdere lagen op elkaar te verlijmen.


“Keramiek: zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk materiaal.”

Keramiek in het kort:

voordelen
– Nog beter bestand tegen krassen, hitte en vlekken dan composiet
– Zeer sterk en slijtvast

nadelen
– Bros materiaal, gevoeliger voor harde voorwerpen, vooral op de randen

prijs
– De prijzen lopen uiteen vergelijkbaar met composiet tot prijzen boven natuursteen.

RVS Keukenbladen

Werkbladen van roestvrij staal zijn duurzaam en hygiënisch. Door ze te borstelen krijgen ze een matte uitstraling, maar ze kunnen ook hoogglanzend gepolijst worden. Combineer dit werkblad bijvoorbeeld met een steigerhouten ombouw en keukenkastjes voor een high-end design keuken. Tegenwoordig zijn er gelukkig goede schoonmaakmiddelen voor de vette vingers die op RVS heel snel zichtbaar zijn.

“RVS: Duurzaam, hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Geeft een keuken een stoer en industrieel uiterlijk”

RVS in het kort:

voordelen
– Duurzaam, hygiënisch en makkelijk in onderhoud
– De spoelbak kan naadloos geïntegreerd worden in het aanrechtblad

nadelen
– Krasgevoelig, vette vingers zijn snel zichtbaar

prijs
– vergelijkbaar met natuursteen en beton, ligt aan het ontwerp

Blauwstaal Keukenbladen

Blauw staal is warm gewalst staal. Hierdoor krijgt de stalen plaat een een blauwachtige laag: de zogenaamde walshuid. Aangezien er veel fabrikanten van blauwstaal zijn, is het een kunst apart om de juiste plaat met de juiste uitstraling uit te zoeken. De blauwe gloed en de tekening in het blauwstaal bepaalt deze uitzonderlijke, unieke uitstraling. Wanneer blauwstaal beschadigt, kan het gaan roesten. Om dit te voorkomen moet het blad regelmatig met lijnolie ingesmeerd worden. Een coating is ook een mogelijkheid, hoewel deze toplaag niet volledig hecht aan het blauwstaal. Een andere oplossing is om in de keuken voor een andere combinatie van blauwstaal en hout te kiezen.

Werkbladen blauwstaal


“Blauwstaal: Karaktervol, trendy en zeer goed met oud hout te combineren”

Blauwstaal in het kort:

voordelen
– Karaktervol en trendy
– Zeer goed met oud hout te combineren.

nadelen
– Kras- en roestgevoelig. Moet regelmatig behandeld worden.

prijs
– Verhoudingsgewijs voordelig

Zinken keukenbladen

Zink is een zacht materiaal met een rustieke uitstraling. Het wordt vrij snel vies, en het materiaal werkt als er een hete pan opgezet wordt. Zink wordt gebruikt in tal van legeringen in combinatie met een ander metaal. Bepaalde zinklegeringen schijnen een giftige werking te hebben, dus kijk hiermee uit bij gebruik in de keuken.

sloophout met zinken keuken

“Zink: Mooie rustieke uitstraling, roest niet wel wat gevoelig voor krassen”

Zink in het kort:

voordelen
– Rustieke uitstraling, roest niet

nadelen
– Krasgevoelig en zacht

prijs
– Nog voordeliger dan blauwstaal

Geen reactie's

Geef een reactie